Promyšlené interiéry rodinných domů i bytů

27.10.2016

Ať již plánujete novostavbu či rekonstrukci, stává se váš byt či dům velkým čistým plátnem a je jen na vás, které barvy, textury a styly zvolíte. Pro někoho to může být sen, realizovat v prázdném prostoru své představy. Pro jiného velká výzva či obavy, zda výsledná kombinace bude vypadat dobře. Ať už se jedná o interiér rodinných domů či bytů, rady a kreativní nápady zkušeného designéra se vždy hodí.

Promýšlejte a konzultujte

Nemůžete se rozhodnout, zda se vám více líbí styl provence, skandinávský styl či minimalismus? Váháte, zda zkombinovat modernu s historií? Rozmýšlíte barevné kombinace? Otazníků s návrhem, dispozicí a realizací interiérů jsou stovky. Nebuďte v tom sami a obraťte se na zkušeného bytového designéra, který se tvorbě interiérů věnuje denně a může vám tak nabídnout bohaté zkušenosti, praktické postřehy i novinky.

Ať již plánujete novou kuchyni, obývací pokoj či dokonce kompletní návrh interiéru, nemá cenu nákupy a realizaci uspěchat. V každém případě se jedná o nemalou a především dlouhodobou investici – však jak často měníte dveře, podlahu či obklady v koupelně?

Vše se vším souvisí aneb čím začít

Bytový designér by měl být prvním, kdo s novým interiérem a rozvržením dispozice začne.

Poradí vám s rozložením zón, nábytku, barev a především navrhne rozložení elektřiny a dalších sítí, aby byl výsledek dokonalý a ve finálním interiéru vše správně sedělo na svém místě. Až pak je čas oslovit řemeslníky, kteří podle návrhu vše zrealizují.

Dalším krokem jsou základní prvky, které do prostoru volíte na nejdelší čas a od kterých se odvíjí zbytek interiéru. O co se jedná?

  • Podlahová krytina
  • Okna
  • Dveře
Markéta Vondráčková
 


Interiér se vždy začíná stavět od základního kamene a následně se malé věci podřizují velkým. Následuje tedy výmalba, rozložení nábytku, dekorace... Prohlédněte si moji práci.

Interiéry rodinných domů

Každý dům je originál a velmi záleží na jeho genius loci. Vila, řadový domek ve městě či na vesnici, nebo satelitní městečko – každá taková stavba má své prvky, na které je třeba brát ohled.

Máte novostavbu?

U novostavby je daleko více šancí, jak si udělat interiér po svém. Myslete ale na to, že i v takovém případě by se nový interiér měl řídit exteriérem domu a být s ním v celkové harmonii.

Jedná se o rekonstrukci původní zástavby?

Starší zástavba je složitější – dům má již mnoho stavebních omezení, se kterými lze pracovat pouze částečně. U rekonstrukce a tvorby nového interiérů se také musí počítat s vyššími náklady. Výsledkem však je velmi oduševnělá záležitost, která je kreativní, v souladu a s jedinečnou atmosférou.

Velice ráda se řídím tisíc let starým uměním Feng schui, které vytváří harmonii a volné proudění energie. Takto sladěný interiér působí útulně, klidně a pohodlně.

 

Návrh interiéru a dispozice bytu

Také u bytu je důležité jeho umístění a celková atmosféra. Jedná se o velké sídliště? Byt na starém náměstí či v podkrovním bytě? Na vše je potřeba brát ohled.

Tři rady na závěr

  • Respektujte potřeby stavby – světové strany, světlo, ergonomii prostoru i okolí stavby
  • Přizpůsobte interiér všem, kteří ho budou užívat – dospělí, děti i domácí mazlíčci
  • Interiér by měl mít rozdělené zóny a prostor pro proudění energie

Chcete vaše nápady zkonzultovat nebo vytvořit nové nápady?

V takovém případě vám velmi ráda poradím a projdu s vámi vaše představy. Mé nápady nekončí jen na papíře – pomohu vám s výběrem přímo v prodejnách, vykomunikuji zakázky na míru s řemeslníky a navíc vám díky dlouhodobým a ověřeným dodavatelům mohu nabídnout zvýhodněné ceny. 

Pro více informací mě neváhejte kontaktovat.

Vaše Markéta Vondráčková

4