Venkovský styl bydlení určitě nepatří jen na chalupu

13.6.2018

Tradiční a nadčasová krása. Tyto dva pojmy v sobě ukrývá stále oblíbenější venkovský styl bydlení. Možná vás napadne, že je to spíše přežitek hodící se tak akorát na chalupu u lesa, ovšem opak je pravdou. Tento styl oslovuje stále více lidí, především pak ty, kteří mají rádi klidnou atmosféru a pozitivní energii.

Venkovský styl bydlení znamená tradici a přírodu

Venkovský styl bydlení totiž představuje spojení tradice, přírody a dokonce i moderního životního stylu. V dnešním elektronikou nabitém světě je právě únik do domu, kde vládne láska k přírodním materiálům a řemeslná poctivost, tím pravým balzámem nejen pro tělo, ale i pro duši.

Venkovský styl bydlení - designér

Samozřejmě, že to neznamená, že si uvaříte oběd v kotlíku nad ohništěm nebo budete prát prádlo na valše. Hlavním cílem venkovského stylu bydlení je také funkčnost, akorát ne ta strohá a nudná. Největší důraz je totiž kladen na odpočinek, útulnost, pohodu a uvolnění.

Těm, kterým tento druh interiéru učaroval, se může líbit i o něco jednodušší skandinávský styl.

Styl, který preferuje květiny i pruhy

I proto v současném venkovském stylu bydlení dominují odstíny bílé, především pak v kombinaci s přírodními odstíny – hnědá, písková, béžová nebo šedá. Právě tato barevná paleta navozuje onen důležitý uklidňující dojem. Ne každému však vyhovuje takto barevně čistý interiér, proto je možné ho oživit jednou výraznější barvou.

Pro venkovský styl bydlení je typické dřevo, pestré barvy a pruhy, květinové motivy. Jeho škála je opravdu široká a možností je obrovské množství. Nebojte se kombinovat nové se starým. Kouzelným prvkem, který na vás dýchne minulostí, je také oblíbená patina.

Nábytkem a doplňky v tomto stylu si můžete vybavit celý dům nebo byt.

 

Kuchyně ve venkovském stylu je obzvlášť tradiční

Například vás určitě nepřekvapí, že typická kuchyně ve venkovské stylu je zařízena dřevěnými skříňkami vypadajícími, že už mají něco za sebou. Inventář pak může být sestavený i z různých kusů nábytku různého stáří, a to hlavně v přírodní, bílé, slonové kosti nebo naopak v pastelové modré či zelené.

Centrem kuchyně ve venkovském stylu je nezbytný poctivý stůl a bytelné židle. Nechybí veselé textilie na oknech i polštáře na židlích. Nádobí je bílé, případně s romantickým květinovým dekorem. V dnešní době se navíc nemusíte bát, že by vám výsledný dojem zkazily spotřebiče. Někteří výrobci už zařazují do své nabídky i série ve stylovém designu.

Ráda vám s návrhem venkovské kuchyně pomohu a u zkušených truhlářů zajistím její realizaci. 

Venkovský styl bydlení působí přívětivě

Při zařizování interiéru ve venkovském stylu bydlení mějte na paměti hlavně to, aby celek působil přívětivě a váš domov byl příjemným místem pro každodenní setkávání rodiny a přátel.

Pro více informací mě neváhejte kontaktovat a já vám ráda pomůžu zařídit vaše bydlení ve venkovském stylu. Pro inspiraci nahlédněte do mých realizací.

Vaše Markéta Vondráčková

4