5 rad, jak vytvořit dětský pokoj pro kluka

20.12.2017

Často od mnoha rodičů slýchávám, že jim jejich děti rostou před očima. Když však dojde na jejich pokojíček, ten svojí proměnou prochází spíše pozvolna. Rozhodla jsem se proto, že vám dnes prozradím 5 rad, jak vytvořit dokonalý dětský pokoj pro kluka, který bude odpovídat jeho potřebám a zároveň bude ohleduplný k vašim investicím.

pokoj pro kluka

1. rada: Klučičí dětský pokoj, který roste

Zařídit celý pokoj od základu, to je záležitost v desítkách, někdy i v stovkách tisíc. Proto vždy s rodiči procházím i možnosti, jak by klučičí dětský pokoj měl vypadat za dva, pět či deset let. Základem je vždy kvalitní postel pro spánek a zdravé sezení u pracovního stolu na kreslení a psaní úkolů. Další prvky se obměňují podle toho, zda je váš klučina aktivní a uvítá svoji speciální prolézačku, kterou za pár let snadno přebudujeme či vyměníme za sportovní koutek s fotbalovou výstrojí nebo velkou knihovnu.

Vždy tedy doporučuji vybírat kvalitní a nadčasové stavební kameny, které časem můžeme lehce doplňovat podle toho, jak děti rostou.

2. rada: Vzájemné propojení rodiny i celého domova

Dětský pokoj je jedním kouskem skládačky celého domova, který by měl ladit jako jeden celek – jen tak vznikne příjemná harmonie celého interiéru. Po domluvě s klientem si proto ráda byt projdu a seznámím se se členy rodiny - zjistím, jak rodina žije, jak komunikuje, jak tráví volný čas. To vše pak mohu do návrhu dětského pokoje pro kluka zapracovat.

3. rada: Pamatujte, že děti jsou jako květiny

Potřebují prostor, světlo, slunce a vaši péči. První tři potřeby jim může zajistit důmyslně promyšlený pokojíček, který by měl ideálně směřovat k jihu a měl by zároveň patřit k největším místnostem v bytě či v domě. Zvažovali jste například prohození pokojíčku a ložnice?

4. rada: Území pro klučičí hry i odpočinek

Jíst u pracovního stolu a pracovat na notebooku v posteli – to jsou nejčastější hříchy dospělých, které jim kousek po kousku ubírají z odpočinku. Pokud je to i váš případ, třeba je ten pravý čas na změnu. Především se ale pokuste vybudovat u svých dětí malá pravidla, která jim v dospělosti ušetří mnoho času a energie. Jedním z nich je rozložení klučičího dětského pokoje na jednotlivé zóny pro spánek, práci, odpočinek a hru.

5. rada: Nezapomeňte, že je každé dítě jedinečné

Ve svých návrzích a realizacích ráda vycházím z po staletí ověřených principů feng shui. V poslední době se však setkávám i s přáním rodičů, zařídit dětský pokoj podle principů Montessori – tedy vytvořit prostředí pro podporu a rozvoj dítěte. Každý nápad a 3D návrh připravuji na míru dětem, které budou pokojíček obývat. Je důležité, aby se v něm cítily příjemně, proto se jich nezapomeňte zeptat, co by si přály.


Zajímá vás o dětské pokojíčku pro kluky více?

Podívejte se do článku Dětský pokoj jako království pro holku, do mých realizací nebo mě kontaktujte a společně se pustíme do vytvoření dětského pokojíčku pro kluka, který ho bude bavit a poroste s ním od batolete až do školy.

 

4