Dětský pokoj jako království pro holku

26.10.2017

Od miminka, přes batole, slečnu ze školky až po téměř dospělou dívku – každá má v různém věku jiné požadavky a především sny. To vše se snažím zapracovat do jejich nového pokoje – království dívčích snů. Když mě rodiče požádají o dětský pokoj pro holku, je to velmi všeobecné zadání. Jak tedy realizace pokračuje krok za krokem? 

dětský pokoj pro holku

Dětský pokojíček pro holku aneb čím začít?

Nadčasovost je krásná, ale ne vždy se zcela hodí. Přibližně do deseti let dítěte by se mělo jeho prostředí odvíjet spíše od fantazií a her, než jen od praktických potřeb a někdy až univerzálního vzhledu. Také ale záleží na možnostech rodičů, zda mohou po několika letech celý pokoj obměnit. Z mnohaleté praxe však vím, že místo pro kompromis se vždy najde. Je pro mě velmi důležité s rodiči i dívkou o všem mluvit, aby byl dětský pokojíček pro holku připraven opravdu na míru všem představám a požadavků.

Při prvním kontaktu s klientem potřebuji zjistit základní fakta o místnosti a o majitelce.

  • O jak velký prostor se jedná?
  • Kde je pokoj umístěný? (podkroví, byt, rodinný dům se zahradou...)
  • Kolik je dívce let?

CHCI VÁM POSLAT POPTÁVKU

Důležité je poznání nejen pokoje, ale i rodiny

Následně si domluvíme osobní schůzku. Jsem ráda, pokud během ní mohu projít nejen samotný pokoj, ale celý byt – zafungují tak receptory a intuice, kam může celá zakázka směřovat. Navíc se mi často poštěstí poznat celou rodinu, a také to, jak žijí – což mohu do celého návrhu zakomponovat. Během tohoto prvního setkání se seznámím se všemi požadavky a mohu navrhnout řešení, které bude zohledňovat veškeré požadavky, zaběhlé rituály a zájmy.

Stavební kameny dívčího pokoje

Pro pohodlí i praktické zázemí by měl mít dívčí pokoj několik základních prvků: pracovní stůl, židli, postel a šatní skříň. Od toho se odvíjí výběr dalšího nábytku a doplňků jako je komoda, regály, věšáky, zrcadla, poličky, květiny, dekorace, a pokud to prostor umožňujte, tak i posezení pro další členy rodiny či návštěvy.

Od dívčích snů o novém pokoji až po realizaci

Pak přichází nejdůležitější část, a tou je rozhovor se slečnou o jejích představách, snech a přáních. V případě malých holčiček samozřejmě pomáhají rodiče a během plánů zohledním také záliby a kroužky, které dokáží ovlivnit celou harmonii prostoru.


PROHLÉDNĚTE SI MÉ REALIZACE

S tím souvisí dispozice dívčího pokoje a rozmístění jednotlivých prvků tak, abychom ctili jednotlivé zóny prostoru – ráda se při plánování obracím na zásady Feng Shui, které podporují zdravé myšlení, pohodu a správnou energii.

Ujasníme si také, zda využijeme nějaké původní vybavení a stanovíme i hranice rozpočtu.

3D návrh dívčího pokoje

Vidět, jak pokoj bude vypadat, je pro zákazníka velkým přínosem. Proto vždy připravuji 3D návrh, který tvoří základ pro úspěšnou realizaci. Co vše v tomto návrhu řeším?

  • Dispozice a rozmístění nábytku
  • Návrh materiálů
  • Barevný návrh
  • Výběr stylu

Součástí je také rozpis produktů a předběžný rozpočet. Dalším krokem je samotná realizace, kterou v případě zájmu zajišťuji na klíč nebo společně s klientem. Následuje zakázková výroba či zakoupení vybavení od výrobců.

3 základní rady pro zařizování

Chcete se pustit do zařizování pokoje sami? Pamatujte na tyto tři rady:

  • Prostor – děti by měly mít největší pokoje, které dům či byt nabízí.
  • Světlo a slunce – vhodné jsou pokoje směřované k jihu
  • Dispozice a zóny – nezbytná je zóna spací, studijní, odpočinková a případně i hrací.

Řešíte pokoj pro holku? Ráda vám s ním poradím, neváhejte se na mě obrátit.

Vaše Markéta Vondráčková

4