Boho styl bydlení je osobitý a nespoutaný hranicemi

19.3.2021

Nelíbí se vám už všechny ty minimalistické a neosobní interiéry a rádi byste do svého domova přinesli něco zajímavého a neotřelého? Do popředí se už nějakou dobu dostává boho styl bydlení, který je oblíbený pro svoji pestrost, různorodost, ale zároveň i útulnost, hravost a nekonvenčnost.

boho styl

Boho styl bydlení - to jsou živé barvy a orientální prvky

Boho styl bydlení tak trochu začíná nahrazovat dosud populárnější skandinávský styl bydlení . Některé prvky mají dokonce společné, ovšem jinak je naprosto odlišný - je plný teplých barev a najdete v něm mix různých orientálních prvků - od indiánských tapisérií a lapačů snů přes indické mandaly až po marocké vzory a koberce.

Může se vám zdát, že boho styl bydlení je taková divočina a všehochuť. A přestože má být výsledek osobitý, nápaditý a nespoutaný, sladit takové množství stylů a doplňků není vůbec snadné. Pokud jste se v tomto stylu našli, rozhodně doporučuji konzultaci s bytovým designérem.

Co je tedy boho styl?

Odpověď na otázku, co je boho styl je patrná už z názvu. Boho je zkratkou od slova bohemian = bohémský. Jde o pojem, který vznikl v 19. století ve francii a je spojen s básníky, spisovateli, malíři, sochaři a dalšími umělci, kteří nevyznávali hodnoty střední třídy. Nejde tedy jenom o styl, ale i o pohled na život a formu sebevyjádření.


Přesná definice boho stylu neexistuje

Jde totiž hlavně o individualitu, originalitu a také svým způsobem rebelství. Pravidla na první pohled neplatí, přesto existují základní prvky, které jsou pro tento styl charakteristické.

  • dřevěný či proutěný nábytek
  • kožené nebo sametové sedačky
  • závěsná křesílka a taburety
  • přírodní materiály - dřevo, kámen, kůže, látky
  • závěsy, ubrusy, polštářky, přehozy
  • různé bláznivé vzory a divoké barvy doplněné těmi zemitými
  • velké množství rostlin
  • náladové osvětlení - svíčky, lampičky, svícny
  • osobní předměty, které jsou pro vás důležité

Boho styl a dekorace

K navázání té správné atmosféry boho stylu jsou potřeba také dekorace. Zde není tak důležité množství, i když boho styl jich snese hodně, ale to, aby vyjadřovaly vaši osobnost. Typické jsou nejenom obrazy a zrcadla, ale také vaše záliby - hrajete na kytaru? Nebojte se ji pověsit na zeď!

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Zalíbil se vám boho styl, ale nevíte, jak ho dostat k vám domů? Neváhejte mě kontaktovat, jsem tu pro vás a ráda vám poradím.

4