Svítidla v interiéru

12.1.2014

Svítidla musí plnit roli funkční i estetickou a ty v neposlední řadě podléhají i trendům, stylům, do kterých jsou zakomponovány. Jaké jsou dnešní trendy domácích svítidel? Která vévodí dnešní době?

Interiérová svítidla  

Interiérová svítidla se jistě nepořizují jako jedno z prvních produktů, nýbrž až na dokončení nebo-li doladění celé atmosféry prostoru. Při výběru svítidla i jiného produktu je velice nutné se na něj dívat jako celek – naprosté zakomponování, ne jako jednotlivý kus, který je sice krásný, ale co až si ho donesete domů, bude ono to pravé, proto se obraťte právě na bytového designéra – design atmosféra.


Dnešní výrobci

Dnešní výrobci se zaměřující  nejvíce na interiérová svítidla závěsná, stropní, bodová, doplňková jako stojací lampy, lampičky... Z klasických materiálů osvětlovacích těles je nejběžnější sklo, plast, látka, kov, keramika, sklo-laminát atd.

Designéři a osvětlení

Designéři hledají stále nové netradiční formy, tvary i materiály, kreativitě se meze nekladou.Nejzdatnější jsou zajisté Italové, kteří používají i běžně dostupné materiály, např. lahvičky od miniatur alkoholu, průmyslové sklo, ramínka od oděvů… Někdy je zde zapotřebí trochu odvahy na zakomponování těchto tvarů a raději já, Markéta Vondráčková – design atmosféra, je volím do nadčasových interiérů, velmi moderních, industriálních, retro, minimalistických stylů.

Je nemožné opomenout i nové a velmi oblíbené zdroje LED

S těmito zdroji se občas mění  tvar, velikost i celkový vzhled interiérových svítidel. Je však nutné vždy zvážit, jestli tento zdroj LED je zrovna vhodný do tohoto prostoru a nebo raději zvolit v dnešní době trochu vystrkované žárovky.

Svítidla různých stylů

Tímto osvětlovacím tělesem se snažíme podtrhnout náš nový interiér. Měl by ladit stylově s ostatním nebo naopak být vytržen z kontextu, zapůsobit jako solitér a zaujmout na první pohled. Je to chlouba a takový bonbonek každého interiéru. Pomocnou ruku Vám podá design atmosféra…

Zajímá vás více? Neváhejte mě kontaktovat.

4