Okenní dekorace mají vliv na celkovou atmosféru domova

26.11.2019

Každý chce mít krásný domov a oblíbeným místem, které se dá zkrášlit a má velký efekt, je okno. V průběhu let okenní dekorace postoupily o několik stupínků dopředu. Před lety byla jenom klasická tyč se záclonou a závěsem, které měli všichni hodně podobné. Dnes je neuvěřitelný a opravdu nádherný výběr.

Nebojte se okenní dekorace kombinovat

Velmi oblíbené jsou i kombinace různých druhů okenních dekorací mezi s sebou, a to i s různými typy uchycení - lze to vymyslet tak, aby to nepůsobilo nudně, ale naopak díky kombinování tomu můžeme dodat hravost nebo eleganci.


Dekorace na okno do každé místnosti jinak

Myslete však na to, že je důležité zvolit jak dostatečný způsob uchycení dekorací na okno, tak i konkrétní druh. Rovněž se také soustředíme na vhodnost daného prostoru, protože něco jiného se hodí do ložnice, do obývacího prostoru nebo naopak k dětem do pokojíčku.

Naštěstí se vždy dá dobře propojit praktičnost okenních dekorací s estetikou.


Bytový designér chce nejdříve vidět prostor

Moje práce bytového designéra začíná tím, že za vámi přijedu - musím osobně být v daném prostoru, bytě nebo domě. Pak si vyslechnu od zákazníka jeho představy, možnosti a pak již ukazuji další možné cesty.

Po přiblížení uchycení, specifikaci okenních dekorací a hlavně mnou předběžného zaměření se vydáváme společně k prodejci. Tam vše projdeme znovu - definitivní specifikace a předložení ke kalkulaci. Při odsouhlasení jede prodejce ještě jednou zaměřit, zjistit více o terénu a pak následuje finální kalkulace. Za pár týdnů může dojít k montáži.

Tip: Velkým výrobcem je například rakouská firma Leha, která je velmi precizní, ale i české firmy rozhodně mají co nabídnout.

Voály nahrazují záclony

Přestože u nás dříve byly nejvíce oblíbené záclony a zatemňovací závěsy, nevedou si špatně ani dnes, ale nyní už záclony nahrazují voály, které jsou velmi příjemnou volbou.

Další možnosti : Plisé, duette, dřevěné žaluzie, klasické žaluzie, vertikální žaluzie, látkové rolety, římské rolety, twinrollo, design japan a další. Možnosti uchycení jsou záclonová tyč, garnýž a podobně. Některé se dají ovládat ručně, jiné elektricky.

Potřebujete poradit?

Neváhejte mě kontaktovat. Ráda vám poradím jak s výběrem okenních dekorací, tak i se zařízením celého interiéru.

Moje realizace 

4