Jarní proměna bydlení a bytová dekorace

2.2.2014

Máte také pocit, že zima už je nějak dlouhá, nic se neděje, dny se stále moc neprodlužují a právě změna vašeho interiéru by bylo to pravé! Design Atmosféra přináší první jarní inspiraci! 

Doplňky interiér osvěží

Opět proměnit vše v hezký domov, vdechnout nový směr – atmosféru, přivítat jarní dny, aby nás ta celá krása bydlení opět bavila a oslovila, prostě změna je život!

K tomu, aby jste si připadali jako v novém bytě si rozhodně nemusíte pořizovat celý nový interiér. Postačí pár nápadů, nové řešení prostoru, které zvládnete klidně sami nebo odborná rada bytového designéra – Design atmosféra se vždy vyplatí, proto neváhejte a já ,Markéta Vondráčková, vždy pečlivě naslouchám.

Pojďte se podívat na jednoduché triky, které zpestří vaše bydlení a dotvoří tu správnou jarní atmosféru. Stačí se podívat na zahrádku, je jaro vítají první květiny - a právě ty mohou vykouzlit jaro i u vás doma.

dekorace
 

Něžná výmalba

Nemusíte nutně pořizovat nový kabát všem stěnám, stačí změna jen některých koutů – částí na oživení a projasnění interiéru. Pomýšlejte na výmalbu jako na celek zapadající do téměř hotového prostoru. Měla by potlačit a utvořit to pravé kouzlo domova. Výmalba je změna na delší čas, proto zvažujte s rozmyslem. Nikdy neuděláte chybu, když se rozhodnete pro světlé – pudrové  tóny bílých, béžových, šedých, šedo-modrých…..odstínů. Tón v tónu je ta pravá volba pro neokoukaný interiér, ať je to kuchyň, obývák, ložnice, jídelna…

 

Tapeta – dekorace na zeď 

Opět dobrá volba s kombinací vhodné výmalby a celkem dosti dominantní prvek na první pohled, ať je to tapeta nebo jakákoliv dekorace na zeď (strom s budkou, kytičky ve 3D, fototapeta, váleček s kovovým odleskem...).

Okenní dekorace

Je krásná dekorace do bytu, která navazuje na styl proudící celým interiérem. Mohu vám doporučit oduševnělé římské i klasické roletky, japonské stěny, funkční nebo jen dekorační závěsy doplněné voály… Velmi dobře ladí s další změnou textilu (ubrus na jídelním stole, sedáky na židlích, doplňky v kuchyni, lůžkoviny). S trochou představivosti se dokážete správně rozhodnout.

Aranžování květin

Konečně je co řezat, stříhat, trhat nebo kupovat. Krásná váza s květinami na okenním parapetu, na jídelním stole nebo jen tak na schodišti bude to pravé a ještě, když ji sladíte do stejných barevných tónů celého interiéru, tak uvidíte tu harmonii. Jestli se bojíte kombinací, tak bílý džbán v bílými tulipány bude navozovat něžnost a čistotu.

Jemné oživení nábytku

K tomu postačí trochu barvy nebo mořidla a fantazie. Vhodné nábytkové produkty otřete vlhkým hadříkem a použijte jemný smirkový papír, vyberte dle vzorníku odstín barvy a kreativní práce může začít…

Bytová dekorace

Dodekórování celého prostoru je takový ten bonbónek na konec. Velmi příjemné a kreativní doladění celého interiéru, taková tečka za odměnu. Jen je potřeba na vše jít s rozvahou, přemýšlet o každém detailu. Vždy je lepší ponechat dominantu na dvou až třech dekoracích, než upřednostnit velké množství malých dekoračních předmětů na které se zbytečně práší. Sjednotit barvu, materiál, styl a provedení dekorací je velmi důležitý krok, ač se vám mnohdy nezdá, proto si vždy říkejte „méně je někdy více" a opět je tu možná i krok k oslovení profesiónála – Design atmosféra.

4