Jak zařídit pánský pokoj? Nezapomeňte na dřevo a kůži

26.1.2023

Je pravda, že většinou mají vzhled domova na starosti spíše ženy. Ovšem pokud dotyčný žije sám, o tom, jak bude jeho domov vypad si rozhoduje pouze on. I když většinou si nechá rád poradit. Jak tedy zařídit pánský pokoj, aby se v něm pánům krásně žilo?

Rady jak zařídit pánský pokoj jsou jednoznačné

Jak tedy zařídit pánský pokoj? Samozřejmě, že každý má jiný vkus, obecně lze ale říci, že pánové preferují spíše ponurejší interiér v poctivých materiálech a bez zbytečných dekorací. Dávají přednost praktickým věcem a domov je pro ně místem klidu a odpočinku.

Kávové, syté a zemité barvy hrají prim

V každém interiéru na první pohled upoutá jeho barevnost. V poslední době se do módy dostává barva kávy - a to v celém jejím širokém spektru. Pánové mají rádi syté a zemité barvy. Jejich hlavní výhodou je především pocit hřejivosti a klidu.


Nebojte se míchat různé odstíny barev

V interiérovém designu je velmi žádoucí míchání teplých a studených odstínů, úplně ideální je kombinace různých odstínů hnědé, protože prostor bude působit sladěně. Ovšem pozor na malý interiér, příliš tmavé barvy by ho opticky zmenšily. V tomto případě vsaďte spíše na světlejší tóny do béžova.

Potřebuji pomoc designéra 

S barvami jde ruku v ruce také osvětlení, které je velmi důležité. Musí být jak hlavní centrální, tak i doplňkové - stojací, stolní lampy, přímé i nepřímé osvětlení.

Masivní dřevo a kůže je samozřejmostí

Volba materiálu je jasná - masivní dřevo, a to především to tmavší. Ořech, švestka, jilm nebo mořený dub, který se propojuje se šedými odstíny působí elegantně. Určitě je velmi efektivní nechat vyniknout krásu letokruhů a strukturu dřeva.

Dalším materiálem, který v pánském pokoji nemůže chybět, je kůže. Umělá nebo pravá, to je jedno. Hodí se na křesla, taburety, pohovky, ale i obaly na rámečky nebo potahy na polštáře.

Tipy na pánské zařizovací předměty, bez kterých by to nešlo

  • pracovní stůl s pořádnou bankéřkou
  • knihovny
  • pojízdné stolky na alkohol
  • akvária
  • zabudované vinotéky
  • stoly na deskové hry, šachy, kulečník

Chci vidět realizace 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Potřebujete poradit, jak zařídit pánský pokoj? Neváhejte mě kontaktovat, jsem tu pro vás.

4