Jak zařídit obývací pokoj?

25.8.2022

Chystáte se stěhovat do nového? Nebo potřebujete změnu, protože současný obývací pokoj už vám nevyhovuje nebo je okoukaný? Pak se vám jistě budou hodit následující tipy jak zařídit obývací pokoj.

jak zařídit obyvací pokoj

Způsobů, jak zařídit obývací pokoj, je spousta

Možností, jak zařídit obývací pokoj, je spousta a stejně tak i univerzálních rad. Pokud byste chtěli mít pokoj na míru vyladěný do posledního detailu, je nejlepší se obrátit na profesionálního designéra. To platí hlavně pro obývací pokoj propojený s kuchyní, u kterého je to ještě složitější.

Chci se poradit s designérem 

Obývací pokoj je totiž jednou z nejdůležitějších místností v domě, protože zde trávíme nejvíce našeho aktivního času, zveme si sem návštěvy a relaxujeme. Na jeho ergonomii, praktičnosti a estetičnosti si proto dáváme nejvíce záležet.

Tipy jak zařídit obývací pokoj

  • Pokud se přesto chcete do zařízení obývacího pokoje pustit sami, níže pro vás máme slíbené tipy.
  • Ideální je vytvoření počítačového 3D návrhu, který pomůže jak zákazníkovi pro lepší představu, tak pozdeji i firmě, která bude případně vyrábět zákazníkovi nábytek.
  • Nejdůležitější je správná dispozice jednotlivých produktů v prostoru. Také je potřeba zohlednit podlahy, okna a dveře.
  • Vždy vybírejte nábytek nejprve od největšího až po ten nejmenší, který se musí podřídit.
  • Obývací pokoj nemusí být nutně v jednom stylu, mohou být klidně dva, ale vždy je potřeba prvky volit s citem a respektem, jinak vznikne spíše cirkus. Na místě je kompaktnost interiéru a propojení teplých a studených tónů.
  • Hlídejte si rozpočet, abyste nakonec neskončili s nedodělaným obývákem

Designér vyslechne i poradí

Mým úkolem jako designéra je nejen naslouchat zákazníkovi a jeho potřebám, ale také mu ukázat další možnosti, které by ho třeba ani nenapadly a přitom pak díky nim bude z výsledku nadšený.

Moje realizace

Já vždy postupuji od podlah, dveří, oken a okenních dekorací, nábytkových a sedacích produktů, centrálního a doplňkového osvětlení přes výmalby, tapety, stěrky až po dekoraci - koberce kusové, obrazy, květiny a tak dále.

Pravidla dodržujte i porušujte…

Obývací pokoj vyžaduje originalitu, trochu hravosti, nemusíte se snažit za každou cenu vše ladit do puntíku, protože to působí příliš direktivně a neosobně. Základní pravidla se vyplatí dodržet a pak už můžete trochu experimentovat.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte mě kontaktovat, jsem tu pro vás.

4