Jak zařídit malý byt aneb méně je někdy více

26.8.2021

Říká se, že je lepší vyhořet než se stěhovat a v případě, že se stěhujete do menšího bytu to platí snad několikanásobně. Ale nebojte, vše se dá zvládnout, když víte, jak na to. A s tím, jak zařídit malý byt, vám ráda poradím.

malý byt

Poradím vám, jak zařídit malý byt

Jak tedy zařídit malý byt? Největším oříškem pro každého bývá nechat si jenom to, co skutečně potřebujete a vyhnout se zbytečnému skladování věcí. Zdá se to jednoduché, ale ve skutečnosti je to opravdu těžké, protože lidé obecně mají tendenci se obklopovat věcmi, které sice nepotřebují a pravděpodobně ani nikdy potřebovat nebudou, ale vždy v nich hlodá malý červík - co kdyby se mi to náhodou někdy hodilo?

Na úvahy tohoto typu zapomeňte, pokud bydlíte v malém bytě, jsou pro vás příliš velkým luxusem, který si nemůžete dovolit. Vše nadbytečné musí pryč.

Chci pomoci zařídit byt

malý byt

Využijte malý byt na maximum - každý dle svého

Každý malý byt musí být především chytře a šikovně dispozičně řešený a při jeho zařizování je potřeba počítat s každým centimetrem a umět ho dobře využít.

Ovšem zařízení každého prostoru je velmi individuální, vždy záleží na konkrétním bytu, na jeho obyvateli nebo obyvatelích a jejich životním stylu. Pro maximální využití malého bytu je ideální využít služeb bytového designéra

Moje reference

5 tipů jak zařídit malý byt

Přesto pokud se chcete do zařizování malého bytu pustit sami, mám pro vás pár tipů a vychytávek, které vám pomůžou k vašemu vysněnému útulnému bytečku.

  1. světlé a jemné barvy byt prosvětlí a opticky zvětší - to platí pro zdi i nábytek - pokud máte rádi výraznější barvy, použijte jen na malé ploše
  2. sjednoťte podlahy, přidejte světla a zrcadla
  3. nebojte se maximálně využít každého centimetru úložných prostor, skříně mohou být až ke stropu
  4. organizovanost a udržování pořádku je zásadní
  5. různé vychytávky jako je sklopný stůl, skládací židle, parapet místo nočního stolku nebo multifunkční nábytek ušetří spoustu místa

Máte dotazy?

Potřebujete poradit nebo chcete vědět více? Neváhejte mě kontaktovat, jsme tu pro vás.

4