Jak zařídit malou koupelnu?

18.4.2023

Máte před sebou zařizování koupelny? Pokud je vaším největším nepřítelem malý prostor, mám pro vás dobrou zprávu. I malé prostory je možné zařídit tak, aby byly praktické, funkční i estetické. Protože malá koupelna rozhodně není nic neobvyklého, což výrobci ví, proto nabízí promyšlená řešení i do malých koupelen. Jak tedy zařídit malou koupelnu?

Jak zařídit malou koupelnu? Přemýšlejte, co potřebujete

Základním, a také prvním bodem, jak zařídit malou koupelnu, je rozmyslet si, co všechno v ní chcete mít. Velmi důležité je si uvědomit a smířit se s tím, že všechno se do ní prostě nevejde. Položte si otázky typu - raději se sprchujete nebo koupete? Musíte mít dvě umyvadla vedle sebe nebo bude stačit jen jedno, případně dvojumyvadlo? Klíčové jsou také vhodně zvolené zařizovací předměty.

Nevíte, jak začít? Začněte od začátku …

Pokud se vám vaše koupelna nelíbí, nejlepší je ji celou předělat. Mnohdy je pro nás těžké se zbavit původního zařízení a svých zarytých myšlenek, že takto je vše uspořádáno správně a jinak to nejde. Ale to je omyl - jde to. Jen je potřeba se oprostit od původních představ, vše vynést ven, uklidit a pak teprve začít přemýšlet pěkně od začátku.

Potřebuji pomoc 

Nábytek je klíčem k úspěchu

Ve správné volbě nábytku je celý úspěch. Do malé koupelny nepatří vysoké jednotlivé skříňky, ale svou službu udělá nižší umyvadlová skříňka se zrcadlem - což opticky přidá místnosti na centimetrech.


Tipy jak zařídit malou koupelnu

  1. světlo je zásadní, čím více světla, tím lépe - použijte světlé barvy, stropní světlo i menší světlo u zrcadla
  2. zrcadlo vždy zvolte co největší, kvůli odrazu světla, které místnost zvětší
  3. snažte se vše zavěsit na stěny, aby podlaha byla volná
  4. využijte koutů, výklenků a volných míst ve vzduchu - skvěle se hodí různé police
  5. použijte úložné krabice a boxy, do kterých vše skryjete, a koupelna bude působit minimalisticky
  6. volte spíše světlý velkoformátový obklad téměř bezespár nebo naopak malé rozměry obkladů. Je možné vše řešit i cestou benátského štuku, a to i ve sprchovém koutu. Jen s ponecháním dlažby. Vypadá to vzdušněji a jste ušetřeni čištěním spár, které se často zanášejí. Jen je potřeba dodržet technologické postupy a pozvat si opravdu profesionála na řemeslnou práci. Není nutno aplikovat až do stropu.
  7. myslete na vhodné otevírání sprchového koutu
  8. zapomeňte na volně stojící vanu
  9. pokud k tomu máte možnost, pračku a sušičku umístěte jinam, jestli to jinak nelze, vyberte typ slim plněný vrchem

I malá koupelna skvěle poslouží

S těmi správnými komponenty a doplňky může být i malá koupelna útulná a celkem prostorná. Stačí k tomu vhodně zvolený nábytek, který uspořádáte správným způsobem.

Moje realizace 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsem tu pro vás.

4