Jak vytvořit nadčasový interiér

29.9.2020

Krásný, příjemný a nadčasový interiér by chtěl mít doma každý. Protože domov je naší základnou a jistotou, kam se vždy rádi vracíme po náročném dni. Jak toho ale docílit? To není jednoduchá otázka, protože každý se cítí dobře v něčem jiném, ovšem pár univerzálních rad přece jenom existuje.

Nadčasový interiér, který se neokouká

Každý interiér se po čase trochu okouká, ale když zvolíte lehkost, eleganci, styl a lehkou modernost s nostalgii, o to víc budete spokojeni. Pro každého nadčasový interiér znamená trochu něco jiného, proto je vždy je dobré se při jeho zařizování řídit svými pocity a instinktem, alespoň co se týče základních prvků, a ty další pak doladit podle nich.

Výhodou vám pak bude domov, který nebudete muset každých pár let měnit, protože nevyjde z módy, a zároveň se v něm budete cítit doma.

Interiérové barvy s mírou

V případě interiérových barev platí heslo Méně je více. Méně barev je vždy dobrá volba, jemnost se hodí všude a rozhodně s ní nic nezkazíte, což by se vám s výraznými a tmavými barvami klidně mohlo stát.

Také nezapomínejte na otevření interiéru, vzdušnost, světlé barvy, kompaktnost, kombinaci stylů a použití přírodních materiálů, které jsou nadčasové. To vše dohromady vytvoří harmonický celek.

Nadčasový interiér s osobitostí

I když mluvíme o nadčasovém interiéru, je vždy potřeba do něj dostat něco z naší osobnosti a ozvláštnit ho, aby nepůsobil neosobně a sterilně - suvenýr z cesty, práce dětí, fotky či obraz od kamarádky. Trocha hravosti také rozhodně není na škodu. Nebojte se, důležité je hlavně to, aby se to líbilo vám.


Tipy pro nadčasový interiér

  • otevřený prostor
  • jednoduché materiály a povrchy
  • bílá v mnoha odstínech
  • jemné barvy s kontrastními doplňky
  • vestavěné skříně a sjednocení prostoru
  • odstranění zbytečností
  • luxusní doplňky

Chcete pomoci s návrhem interiéru?

Neváhejte mě kontaktovat, ráda vám s návrhem interiéru poradím.

Moje realizace 

4