Elegantní anglický venkovský styl bydlení

25.4.2019

Čeká vás zařizování interiéru, ale nejste si jisti, jakým směrem se máte dát? Moderní styly vám nic moc neříkají, protože máte rádi spíše klasiku a tradici? Pak by vám neměl uniknout anglický venkovský styl bydlení.

anglický styl bydlení

K anglickému venkovskému stylu bydlení patří i příroda

Jak už sám název napovídá, anglický venkovský styl bydlení je inspirován krajinou a přírodou obecně. Proto do takto zařízeného interiéru patří květinové vzory, obrazy krajin či zvířat žijících v lesích nebo na loukách – najdete je na látkách, obrazech, tapetách nebo dekoračních předmětech.

Jejich přítomnost přináší elegantní, ale zároveň uvolněnou atmosféru, která je tolik typická pro anglická venkovská sídla.

Anglický venkovský styl bydlení je odrazem šlechty

Nábytek, vybavení a doplňky jsou podobné jako pro styl provence nebo vintage – společný mají především starožitně vypadající nábytek, ovšem anglický venkovský styl působí mnohem elegantněji, noblesněji a uspořádaněji – dokonale odráží vkus anglické šlechty.

K anglickému stylu bydlení patří lustr z křišťálu

Pro anglický styl bydlení jsou typické přírodní materiály – dřevo, kůže, mramor a křišťálové sklo.
Těžko si lze představit anglický interiér bez tolik výrazného prvku jako je křišťálový lustr.

Anglický styl miluje dřevo

Klasickému anglickému stylu patří jak tmavý, tak i bílý nábytek. Ovšem dřevem často bývají obloženy i stěny, a pokud ne, určitě na nich budou těžké květované nebo kárované tapety. Tento styl totiž nešetří látkami, je jimi potažen nábytek, typické jsou těžké závěsy a ozdobné polštářky.

Dáte si čaj o páté?

Snad každý si s anglickým stylem musí spojit tradiční čaj o páté. K tomuto zvyku mají svádět různé dřevěné konferenční a odkládací stolky, na kterých bývá položen pravý anglický porcelánový servis, a také pohodlná křesla.

Potřebujete poradit?

Zaujal vás anglický venkovský styl bydlení, ale nevíte si rady, jak ho dostat k vám domů? Neváhejte mě kontaktovat, ráda vám poradím nebo můžeme společně váš stávající interiér proměnit v „sídlo“ anglické šlechty.

Nabídka prací 

4