Dětské pokoje - inspirace

19.1.2014

Jak vypadá dětský pokoj na první pohled částečně vypovídá o dětské duši, která ho obývá. Doby nudného, neosobního nábytku jsou dávno pryč, a tak lze dnes opravdu zrealizovat téměř všechna přání našich dívek a kluků.

Dětský pokoj pro holku

Zde budou převládat jistě světlé a teplé tóny výmalby zdí, doplněny případně tapetou, spousta textílií a dekorací. Vždyť vše ovlivňuje jejich náladu.  Nábytkové produkty bych navrhovala zcela funkční s ohledem na prostor nebo extrém: pokoj  jako pro princezny.

Dětský pokoj pro kluka

Každý kluk sní o tom, že je námořník, hvězdář, fotbalista, kosmonaut… a to bych vždy respektovala, naslouchala,  pak začala s návrhem a následně realizací  - Design atmosféra.

 

Dětský pokoj pro dvě děti

To je vždy boj s místem, ale se správným návrhem dětského pokoje a správnou realizací vyhrajete. Své dominantní místo  zabírá klasická palanda nebo  spaní v patře se spoustou nápadů, skrýší a pokladů. Správně navržená postel v patře může být klidně volně plující loď na moři, domeček umístěný v zahrádce nebo prostě jen klasika pro naše náctileté. Dolní část zaujímá druhá postel nebo jen místo na odpočinek – fatboy. Další, podstatně důležitý nábytek navrhuji různým propojením produktů, aby zbylo dostatek místa na hry a dětskou fantazii.

Pokoj pro teenagera

Tak to je věk, před kterým já, jako bytový designér mám velký respekt. Buď chtějí něco měnit, jsem jim k dispozici s návrhem nebo jen radou nebo nechtějí vůbec nic, nejlépe vše ,,ČERNÉ". Někdy opravdu stačí jen málo. Navrhuji změnit případně jen dekoraci, výmalbu změnit na decentnější až ponurou. Celkově propojovat teplé barvy se studenými nebo zapojit i kontrasty, které oni upřednostňují, ale hlavně naslouchat a pak citelně realizovat.

Opravdu je velmi důležité  naslouchat jejich přání a zálibám. Ujasnit si potřeby tohoto prostoru, chytře a prakticky řešit úložné prostory a tím rozvíjet dětskou fantazii. Zařídit dětský pokoj jde velmi různorodě a hrají v něm velkou roli právě barvy, nábytkové produkty a styl, který může odrážet jejich sny. Vždy to je pro mě – bytového designéra výzva podat pomocnou ruku tomuto neobvyklému interiéru, který skrývá tolik možností a řešení. Já Markéta Vondráčková – Design atmosféra Vám nabízím ucelené počítačové návrhy nebo jen konzultaci, poradenství a tím Vám ujasním Vaše nápady a myšlenky.

Hledáte poradenství či zařízení interiéru na míru? Kontaktujte mě nebo si prohlédněte návrhy dětských pokojů v realizacích

4