Dekorace na okno vám zkrášlí pohled ven

19.9.2019

Parapet není jen nepostradatelnou součástí okna, ale také místem, které lze využít jako “poličku” na květináče s rostlinami, fotografie, svícny, upomínkové předměty nebo jakékoliv jiné dekorace na okno.

Na bílé vyniknou dekorace na okno nejlépe

Pokud právě váháte, jakou barvu parapetů zvolit, nejoblíbenější je základní bílá. Na ní totiž vyniknou různé dekorace na okno a květiny nejvíce, nejste totiž tolik omezeni jejich barevným výběrem. Bílé parapety navíc také každý interiér opticky zvětší a prosvětlí.

Útulnosti docílíte i pomocí okenních dekorací

Každý interiér bez dekorací působí studeně a neútulně. Právě tyto drobnosti totiž dělají domov domovem a pomáhají utvářet jeho styl a atmosféru. A právě parapet je ideálním místem, kam můžete okenní dekorace umístit - a to ať už se jedná o závěsy, záclony nebo jakékoliv předměty.

Méně je někdy více

Ovšem stejně jako u všeho i zde platí zlaté pravidlo všeho s mírou. Cílem rozhodně není celý parapet zahltit, stačí pár vybraných kousků. Nezapomeňte, že okna budete otvírat kvůli větrání a určitě nechcete pokaždé všechno přesouvat.

Místo pro pokojové rostliny

Ve většině případů na parapety umisťujeme pokojové rostliny, ale pozor, ne všem se tam líbí. Vždy mějte na paměti, zda vyžadují slunečné stanoviště a jestli nejsou citlivé na průvan, který vznikne při větrání.

Některé vyžadují slabší světlo na východní nebo severní straně (příliš ostré slunce by jim mohlo spálit listy), jiné potřebují velké množství světla a slunce, které bývá na jižně orientovaném parapetu.

parapet

 

Potřebujete poradit?

Neváhejte mě kontaktovat. Ráda vám pomůžu s umístěním nejen okenních dekorací, ale i s celkovým laděním vašeho domova.

Více o mně 

4