Bytový designér podle vašeho gusta

17.6.2016

V dnešním článku lehce odbočíme od tipů a rad k zútulnění bydlení a povíme si, proč je dobré přizvat k zařizování interiéru bytového designéra, jak poznat toho pravého a vyvrátíme mýtus, že se jedná o drahou službu pro bohaté. Pojďme se podívat na otázky, které nejčastěji řešíte.

bytovy-designer

Jak poznat toho pravého?

Bytový designér není jen člověk s dobrým v kusem, ale také se znalostmi stavebnictví, ergonomie prostoru, psychologie, trendů, materiálů a s ohromnou dávkou kreativity a představivosti.

Spojení všech těchto oblastí vám zajistí, že váš domov bude nejen krásně, ale i prakticky a nápaditě zařízený.

Určitě doporučuji seznamovací schůzku, na které designéra „oťuknete“ a zjistíte, jestli jste si takříkajíc „sedli“.

 

Co vám při hledání bytového designéra napoví?

  • reference z okolí
  • ukázky jeho práce a hotové realizace
  • umí pracovat nejen v programech, ale i tužkou
  • řeší vše individuálně a na míru
  • postupy, které používá
  • vzhled webových stránek
  • ceník a možnosti služeb (vše na klíč vs. jednotlivé konzultace...)
  • při řešení interiéru bere v potaz i exteriér

Koho určitě nebrat!

  • dá vám cenu bez toho, aby se s vámi sešel a zjistil vaše požadavky
  • předloží vám hotovou cenovou nabídku a původní interiér ještě neviděl
  • slibuje nereálné termíny
  • jeho realizace sice vypadají zajímavě, ale pro běžný život jsou nepoužitelné
  • pozor na velmi výhodnou cenu, která se může rozrůst o vícepráce
  • jeho názor je nejlepší a nechce hledat kompromisy

 

Prý je interiérový designér drahý. Kolik taková služba stojí?

Stejně tak, jako když si pozvete topenář či malíře pokojů, i čas interiérového designéra něco stojí. Na druhou stranu v něm získáte nejen skvělého poradce, ale i díky tomu, že nezařizuje pouze jeden byt, ale věnuje se této oblasti již déle, má nasmlouvané partnery a dodavatele (např. truhláře, elektrikáře, obchodní domy, ...), u kterých vám zajistí např. slevu, na čemž vy ušetříte oproti tomu, kdybyste si vše zařizovali sami.

Jak ve své praxi často vidím, lidé při zařizování často kupují mnoho věcí navíc a zbytečností, které se do interiéru mnohdy ani nevejdou, nebo nehodí. S klientem proto řeším podrobně nákupní seznam a celý prostor domu/bytu vnímám jako celek, proto při zařizování nekoupíme nic zbytečně a vše nakonec do sebe krásně zapadne.

Správný bytový designér vám ušetří nejen finance

Kromě výše uvedené finanční úspory vám bytový designér ušetří také čas, který byste vy jinak museli věnovat hledání inspirace, objíždění obchodů, komunikaci s dodavateli či dozoru při montáži.

Za draho to umí každý

Mít několika statisícový budget na zařízení bytu je příjemné a dává tato částka rozsáhlé možnosti. Ovšem, vymyslet něco nevšedního s limitem několika tisíc, tomu se již říká umění a designér tak musí zapojit své zkušenosti a kreativitu, aby byl výsledek oslňující.

Hledám společnou cestu k vysněnému bydlení

Někdo má představu o svém bydlení téměř jasnou, jiný svůj styl teprve hledá. Proto svým klientům nabízím vícero možností spolupráce a vždy společně připravíme balíček služeb na míru. Spolupráce je možná jak od prvních nápadů až finální realizaci, stejně tak vám ráda poradím v jednotlivých krocích, ve kterých si nevíte rady (např. výmalba, tapety, osvětlení, dispozice, …).

Jako první si vždy vyslechnu vaše požadavky, do kterých pak vnesu své nápady a další možnosti, jak vaši představu ještě vylepšit. Ráda hledám něco nového, zajímavého, nevšedního,co neuvidím v každé druhé domácnosti, ale zároveň cenově přijatelného.

Pamatujte, že krásné věci a dobré nápady nemusejí být vůbec drahé.
Markéta Vondráčková, interiérová designérka

vondrackova
 
4