Bydlení podle feng shui

15.7.2019

Ať už máme na bydlení jakýkoliv vkus, jedno máme všichni společné - chceme se doma cítit příjemně, pohodlně a v bezpečí. A jednou z možností, jak toho docílit je zařídit si bydlení podle feng shui.

Co je bydlení podle feng shui?

Feng shui je dávné čínské učení o umění harmonii lidského života a vytvoření šťastného domova. Při jeho zařizování byste měli dbát na pravidla, která se týkají správného proudění energie.

Feng shui znamená udržovat ve správné rovnováze vítr (feng) a vodu (shui). Vítr dokáže energii rozptýlit, zatímco voda ji naopak udržuje. Pokud jsou oba tyto živly v harmonii, pomáhají, ale pokud ne, dokáží i uškodit.

Bydlení podle feng shui v praxi

Možná to cítíte sami, že v každé místnosti v domě vládne jiný druh energie. Záleží na určujícím sektoru, v kterém se místnost nachází a také na účelu, jakému slouží. Dále pak záleží na světových stranách a s nimi související množství denního světla.

Energie hraje při bydlení podle feng shui hlavní roli

Základem bydlení podle feng shui je vyváženost prostředí - prázdný byt stejně jako přeplácaný není dobrou volbou. V takovém bytě si totiž vůbec neodpočinete. Vyhoďte vše, co nepotřebujete. Příliš mnoho věcí vás totiž zbytečně zahlcuje a ubírá energii.

Začněte už na začátku

Příjemně se musíte cítit už u vchodu do domu, proto ho udržujte čistý, udržovaný a oživte ho květinami. Rovněž chodba je důležitá pro celé vnímání domova, úzký prostor zvětšíte zrcadly a velkými obrazy, pokud se vám vejdou, rozestavte zde také květiny. Rozhodně se vyvarujte jakéhokoliv nepořádku.

Ložnice jenom na spaní

Základem celého dne je dobrý a kvalitní spánek. Proto z ložnice odneste všechna elektrická zařízení, která by vás rušila při odpočinku. Ložnice má sloužit výhradně ke spaní, nedělejte si z ní pracovnu nebo místnost, do které uložíte to, co se jinam nevejde.

Kuchyně jako středobod

Velká a příjemná kuchyně je asi nejenergičtějším místem v domě. Dobře se v ní budete cítit, pokud v ní bude pořádek a dostatek zásob. Z linky všechno schovejte do regálů, bude působit více uspořádaně.

Obývací pokoj

Zde se vyvarujte prázdných rohů a výklenků a nábytek uspořádejte do kruhu, křivky či osmihranu, myslete na to, aby byl rovnoměrně rozestavěný - sedačku natočte vždy čelem ke dveřím. A rozhodně nepodceňujte dostatečné osvětlení.

A co barvy?

Nejoblíbenějšími barvami ve feng shui jsou bílá, černá, červená a zlatá - případně jejich kombinace.

Máte otázky?

Chcete vědět více nebo potřebujete poradit se zařízením vašeho domova? Neváhejte mě kontaktovat, jsem tu pro vás.

Nezapomeňte však na to, že domov je vždy odrazem jeho obyvatel.

4