Boho styl bydlení aneb nenechte se spoutat pravidly

18.10.2021

Jednou k tomu dojít muselo... po několika letech nadvlády skandinávského stylu, přebírá jeho pomyslné žezlo boho styl bydlení, který v současné době patří snad k nejoblíbenějšímu stylu. A rozhodně není čemu se divit. Dost bylo střízlivosti a pravidel.

boho styl

Kombinace skandinávského a boho stylu bydlení

Ovšem ani skandinávskému stylu ještě neodzvonilo - právě jeho kombinace společně s boho stylem bydlení je nyní absolutní jedničkou co se týče bytového designu. Skandinávská střízlivost a bohémská jednoduchost doplněná svobodou, kreativitou a spojením s přírodou vám pomůže vytvořit útulný domov, ve kterém se budete cítit příjemně.

Co znamená bohémský styl bydlení?

Bohémský neboli zkráceně boho styl bydlení vychází ze slova bohemian, což je výraz, který v 18. století ve Francii označoval životní styl bohémů - tedy lidí, pro které neexistovala pravidla ani běžnost všedních dní.

Dnes už tento styl nepatří jenom umělcům, ale oblíbili si ho všichni - je totiž velmi osobitý, nekonvenční a odrážet se v něm budete právě vy sami.

Potřebuji poradit od designéra


4 tipy jak si zařídit domov v boho stylu

  1. barvy a vzory
    Zapomeňte na minimalismus a jednoduchost a odvažte se. Boho styl nemá strach z barev, které však uvážlivě kombinuje s neutrálními barvami a přírodními materiály, které ty výraznější usměrní, takže ve výsledku nepůsobí tak divoce.
    Vyplatí se vsadit na béžovou či hnědou, kterou pak zvýrazníte teplými barvami jako je cihlová, hořčicová nebo tmavě zelená.
    Vzorujte a vrstvěte! Boho styl bydlení miluje všelijaké vzory různých stylů, které můžete různě kombinovat. Opět je ale trochu zmírněte neutrální barvou.
  2. přírodní materiály
    Vztah k přírodě je zásadní, proto k boho stylu patří přírodní vzhled materiálů - dřevo, len, juta, bavlna, kůže nebo kámen.
  3. spousta rostlin
    Zelená barva pokojových květin je přesně to, co boho styl bydlení potřebuje - ideální jsou kaktusy a sukulenty, monstera, fíkus nebo avokádo - opět nezapomeňte na květináče v přírodních zemitých odstínech nebo z přírodních materiálů jako je juta.
  4. výrazné doplňky
    Extravagantnějších doplňků se rozhodně bát nemusíte. Skvěle se hodí například koberce místo obrazů, lapače snů, macramé, lampy s přírodními stínidly, velké množství polštářů a plédů, vázy, úložné koše nebo suvenýry z cest.

Moje realizace

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte mě kontaktovat, jsem tu pro vás.

4